Het bedrijf

Een stukje historie:

Het bedrijf is gestart in 1994 als een firma tussen vader, moeder en zoon Michel Grootscholten aan de Naaldwijkseweg in ’s Gravenzande onder de naam J.G. Grootscholten & zn. In 1999 werd een nieuw bedrijf van 5 ha in De Lier gebouwd en dit was het moment dat Michel het stokje van z’n vader volledig overnam.

 

Na zo’n 8 jaar te hebben geteeld in De Lier ambieerde Michel en zijn vrouw Monique een grotere chrysantenkwekerij om een efficiency slag te maken. Door o.a. de modernste opstallen, het hoge lichtniveau en automatisering van planten en oogsten kon een verdere productie verhoging en kwaliteitsverbetering bereikt worden. In 2007 werd aan De Poel in Monster de grond aangekocht en halverwege 2008 werden de eerste chrysanten geoogst in de huidige nieuwe kwekerij waar zo'n 30 miljoen takken per jaar worden afgezet.

 

Afzet:

MG GRAND zet chrysanten in de markt af via het veilsysteem, termijnorders en daghandel. Doordat we dichtbij het veilcentrum van Flora Holland Naaldwijk zitten en snel transport kunnen organiseren, kunnen we hele verse bloemen ( binnen een paar uur na de oogst ) leveren en zeer goed inspelen op de wensen van onze klanten m.b.t de daghandel. Wij zijn ook een betrouwbare leverancier voor de retail en groothandel voor lange termijn orders. Deze orders kunnen geheel op maat worden geteeld met betrekking tot gewicht, lengte en rijpheid van de bloemen. 

  

Rellebel